Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Σοκολάτες πρωτεΐνης: Μείνετε μακριά



Οι σοκολάτες πρωτεΐνης είναι πολύ επικίνδυνες για την υγεία μας γι’ αυτό πρέπει οπωσδήποτε να τις αποφύγετε για τους πιο κάτω λόγους:

- Στις περισσότερες από τις σοκολάτες αυτές χρησιμοποιούνται τεράστιες ποσότητες πρωτεΐνης από γενετικά τροποποιημένη και επεξεργασμένη σόγια.

Το φυτικό οξύ όμως, εμποδίζει την αποθήκευση θρεπτικών ουσιών από τον οργανισμό, έτσι η σόγια επεξεργάζεται σε πάρα πολύ ψηλές θερμοκρασίες για να μειωθεί το φυτικό οξύ, πράγμα που αλλοιώνει και τις πρωτεΐνες που περιέχει η σόγια.

- Έτσι κι αλλιώς μην ξεχνάτε ότι η σόγια είναι αμφιλεγόμενη και από μόνη της.

- Επίσης, στις σοκολάτες πρωτεΐνης χρησιμοποιούνται πολύ επιβλαβείς γλυκαντικές ουσίες π.χ. η ισογλυκόζη, η οποία παράγεται από το καλαμπόκι και είναι πολύ χειρότερη από τη ζάχαρη. 


- Όλες αυτές οι σοκολάτες περιέχουν τρανς λιπαρά ή υδρογονωμένα έλαια. Με την κατανάλωση τους είναι σαν να ρίχνουμε στον οργανισμό μας μηχανέλαιο.

- Οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν οι σοκολάτες πρωτεΐνης είναι όλα συνθετικά.

- Επίσης, η πρωτεΐνες ορού γάλακτος που χρησιμοποιούνται πάρα πολύ από αρκετούς από εσάς είναι και αυτές επεξεργασμένες σε πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες που ουσιαστικά όχι μόνο είναι άχρηστες για το οργανισμό, αλλά του κάνουν και κακό.

Μπορεί να σας βοηθούν να βελτιώσετε λίγο το σώμα σας αλλά οι μελλοντικές τους παρενέργειες θα πάρουν πίσω κάθε βοήθεια που σας έδωσαν και με το παραπάνω.

Πρόκειται λοιπόν για βαριά επεξεργασμένα βιομηχανοποιημένα προϊόντα πολύ χαμηλής θρεπτικής αξίας, αλλά και πολύ υψηλής θερμιδικής αξίας.

Θα ήταν φρόνιμο να μείνετε μακριά από αυτά.

Οι σοκολάτες πρωτεΐνης και οι πρωτεΐνες ορού γάλακτος κάνουν καλό μόνο στη τσέπη όσων τις διακινούν.

Να είστε καλά και να γυμνάζεστε πάντοτε με προσοχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου